ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ρύζι με ζαμπόν και μανιτάρια
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

μανιτάρια: 200 γρ. κομμένα σε φέτες

ρύζι μακρύκοκκο: 1 φλιτζάνι

ελαιόλαδο: 3/4 του φλιτζανιού

κρεμμύδι: 1 ξερό, ψιλοκομμένο

ζαμπόν: 150 γρ. κομμένο σε κυβάκια

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

κύβος λαχανικών: 1

σέλινο: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο

μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος

παρμεζάνα: 120 γρ. φρεσκοτριμμένη, για το πασπάλισμα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Μερίδες: 4

Βήματα παρασκευής

  1. Ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε για 1’ και κατόπιν προσθέτετε τον κύβο λαχανικών αλάτι, πιπέρι και 2½ φλιτζάνια νερό.
  2. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά του φαγητού. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το ζαμπόν και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2’ ακόμη, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνετε το ρύζι σε μπολ και προσθέτετε το μείγμα με το ζαμπόν και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε το φαγητό πασπαλισμένο με παρμεζάνα και μαϊντανό.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.