ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ SOUS VIDE

Σολομός με τη μέθοδο Sous Vide

Με την ελεγχόμενη μέθοδο μαγειρικής Sous Vide, μπορείς να ετοιμάσεις το φαγητό από νωρίς και να το «θωρακίσεις» την τελευταία στιγμή, χωρίς η πρώτη ύλη να χάσει τις βιταμίνες της.

Χάρη στη µέθοδο µαγειρέµατος σε κενό αέρος μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των υλικών σου και να έχεις αποθηκευμένα υγιεινά γεύματα, έτοιμα για κατανάλωση

Σολομός με τη μέθοδο Sous Vide
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2 φιλέτα σολομού των 200 γρ.
  • 60 γρ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο

Για το τελείωμα στο τηγάνι:

  • 30 γρ. μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας
  • 50 γρ. βούτυρο
  •  Aλάτι
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε το νερό στη συσκευή Sous Vide στους 55°C. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και σφραγίζουμε την σακούλα αφαιρώντας τον αέρα. Βυθίζουμε τη σακούλα στη συσκευή Sous Vide και αν τα φιλέτα σολομού έχουν ένα πάχος 2 εκ. μετά από 40 λεπτά είναι έτοιμα!  Βγάζουμε τα φιλέτα πολύ προσεκτικά από τη σακούλα και τα στεγνώνουμε ελαφρώς.Λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά στο τηγάνι και μόλις αφρίσει προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και τον σολομό. Ροδίζουμε τον σολομό για 30 δευτερόλεπτα από κάθε μεριά και καθ`όλη τη διάρκεια περιχύνουμε βούτυρο με ένα κουτάλι.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λαχανικά εποχής, τα οποία μπορούμε να μαγειρέψουμε με τη μέθοδο Sous Vide ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 80-85°C

 

Το φαγητό όταν έρθει σε επαφή με την υψηλή θερμοκρασία δέχεται μία επίδραση, η οποία το αναγκάζει να εκχύσει τους χυμούς του. Αυτή η αντίδραση λέγεται Maillard και είναι αυτή που ροδίζει αλλά κυρίως νοστιμίζει το κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι και τα λαχανικά, αναδεικνύοντας τις γεύσεις και τα αρώματά τους!