ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

Σουβλάκια κοτόπουλο στη σχάρα
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά για 8 σουβλάκια

-1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι
-αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-1 πιπεριά πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο αφού το αλατοπιπερώσουμε. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.. Βάζουμε οκτώ καλαμάκια σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στα καλαμάκια, τα σκουπίζουμε από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στη σχάρα για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές τους. Σερβίρουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.