ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Σουπιές με σπανάκι

Αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό, ιδανικό για όσους νηστεύουν αλλά και για όλους εμάς που λατρεύουμε τον μοναδικό συνδυασμό της σουπιάς με το σπανάκι.

Σουπιές με σπανάκι
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Μερίδες: 4-6

  •  1 κιλό σουπιές, καθαρισµένες και κομμένες σε μεγάλα καρέ
  •  1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι, σε ψιλά καρέ
  •  8 φρέσκα κρεµµυδάκια, λεπτοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  •  1 κουτ. σούπας κοφτή, ντοματοπολτός
  •  1 κιλό τρυφερά φύλλα σπανακιού, καλά πλυμένα και ολόκληρα
  •  1 µάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  140 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάζουµε τις σουπιές σε µια κατσαρόλα, προσθέτουµε 700 ml νερό και τις βράζουµε σε µέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάµε 1 φλιτζάνι ζωμού, στην άκρη.

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεµµύδι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια για περίπου 3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν απαλά.

Προσθέτουµε το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει με την πρέσα και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.  Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουµε για 4 - 5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το σπανάκι.

Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά και να μειωθεί ο όγκος του.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τις σουπιές και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Πηγή: gastronomos.gr https://bit.ly/3LfdmmC