ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Τσιπούρα με λαχανικά στον φούρνο

Ανάμεικτα λαχανικά, κατακόκκινα ντοματίνια και φίνο ζουμερό ψάρι. Όλα σε ένα ταψί, γίνονται εύκολα, γρήγορα και απίθανα νόστιμα.

Τσιπούρα με λαχανικά στον φούρνο
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Μερίδες: 4

  •  4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300 γρ. η καθεμιά), καθαρισμένες
  •  2 καρότα, σε λεπτές φέτες
  •  2 πατάτες, σε λεπτές φέτες
  •  300 γρ. ντοματίνια, (κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί), κομμένα στη μέση
  •  τα φύλλα από 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, καλοκοπανισμένο
  •  χυμός από 1 λεμόνι
  •  80 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

30' προετοιμασία -  25' ψήσιμο -  Σύνολο: 55'

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για να φτιάξουμε τις τσιπούρες με λαχανικά στον φούρνο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε σε μια στρώση, τα καρότα, τις πατάτες, τις σκελίδες σκόρδου, τον μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης και τα μισά ντοματίνια.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και τα τακτοποιούμε πάνω από τα λαχανικά.

Σκορπίζουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια, τα υπόλοιπα ντοματίνια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα, όλα τα υλικά.

Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα ψάρια και τα λαχανικά.

 

Πηγή : gastronomos.gr https://bit.ly/3RNFkK7