ΤΥΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

Τυρί ψητό με ντομάτα στο αλουμινόχαρτο
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

ντομάτες: 4 ώριμες και σφιχτές

χαλούμι ή κατσικίσιο τυρί: 300 γρ. κομμένο σε λεπτές φέτες

κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο

ρίγανη φρέσκια: 1 κουταλιά της σούπας

θρούμπι: 1 κουταλιά της σούπας

ελαιόλαδο: 8 κουταλιές της σούπας

μπούκοβο ή καυτερή πιπερίτσα: λίγη, ψιλοκομμένη για το πασπάλισμα

αλάτι χοντρό: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Βήματα παρασκευής

  1. Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετείτε σε μια σειρά σε 4 αλουμινόχαρτα. Βάζετε ανάμεσα στις ντομάτες φετάκια τυριού.
  2. Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και το αφήνετε να κρυώσει. Το σκορπίζετε πάνω από τις ντομάτες και τη φέτα μαζί με το αλάτι, το μπούκοβο ή την πιπερίτσα, τη ρίγανη, το θρούμπι, το πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.
  3. Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα ή σκεπάζετε τα σαγανάκια και ψήνετε στους 200 °C για 10’. Ανοίγετε προσεχτικά τα αλουμινόχαρτα (για να μην καείτε την ώρα που διαφεύγει ο ατμός) και σερβίρετε.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.