ΤΥΡΟΨΩΜΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΕ ΑΥΓΑ

Τυρόψωμα πασχαλινά με αυγά
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

αλεύρι: 350 γρ.

τυριά ανάμεικτα (κεφαλογραβιέρα, φέτα σκληρή, γραβιέρα): 220 γρ. τριμμένα

μαγιά: 25 γρ.

μαϊντανός: λίγος, ξερός

αυγά: 2

ελαιόλαδο: 2-3 κουταλιές της σούπας

νερό: 1/2 φλιτζάνι, χλιαρό

ελάχιστο αλάτι: για τη ζύμη και λίγο χοντρό για το πασπάλισμα

δεντρολίβανο: για το γαρνίρισμα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά (αναμονή: 1 ώρα)

Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά

Μερίδες: 2 ταψάκια

Βήματα παρασκευής

  1. Χτυπάτε τα αυγά με ένα πιρούνι και προσθέτετε τα ανάμεικτα τυριά και το μαϊντανό. Βάζετε το αλεύρι και το αλάτι πάνω σε επίπεδη επιφάνεια - εκτός από 100 γρ. περίπου, που τα αναμειγνύετε με τη μαγιά και λίγο χλιαρό νερό. Αφήνετε αυτό το ζυμάρι να φουσκώσει, σκεπασμένο με ένα πανί.
  2. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο του υπόλοιπου αλευριού και ρίχνετε 1 κουταλιά λάδι και λίγο χλιαρό νερό. Ανακατεύετε ελαφρά το υγρό αυτό μείγμα με λίγο από το αλεύρι που υπάρχει γύρω γύρω και προσθέτετε στο κέντρο το «φουσκωμένο» ζυμάρι και το μείγμα με τα τυριά και τα αυγά.
  3. Ζυμώνετε καλά, απορροφώντας σιγά σιγά το αλεύρι. Δίνετε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, τη βάζετε σε μια αλευρωμένη λεκάνη και την αφήνετε να φουσκώσει για 1½ ώρα. Αλείφετε με λίγο λάδι δύο στρογγυλά ταψάκια. Μοιράζετε τη ζύμη στα ταψιά, πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και λίγο δεντρολίβανο και περιχύνετε με 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι. Ψήνετε τα τυρόψωμα για 35’ - 40’ στους 200 °.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.