ΤIPS ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ BBQ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Τips για επιτυχημένο BBQ στο σπίτι!

Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε το καλό φαγητό και την όμορφη παρέα.

Ο ηλιόλουστος καιρός της χώρας μας τους περισσότερους μήνες, ευνοεί την εξωστρέφεια... και έτσι το BBQ από τρόπος μαγειρέματος, έχει γίνει τρόπος διασκέδασης!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ψήσιμο στη σχάρα είναι μια αγαπημένη συνήθεια, που, ανάλογα με τη διάθεση, την εποχή και τα υλικά μας, περιλαμβάνει διαφόρων ειδών κρέατα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, ακόμα και φρούτα.

Βασικός παράγοντας για την επιτυχία ενός BBQ είναι η ποιοτική πρώτη ύλη, ο σωστός εξοπλισμός, και φυσικά κάποια μικρά μυστικά που καλό είναι να γνωρίζουμε!!! Ας δούμε μερικά:

  • Βγάζουμε το κρέας  από το ψυγείο νωρίτερα και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε ένα σκληρό αποτέλεσμα!

  • Μαρινάρουμε αρκετή ώρα πρίν ανάλογα με το βασικό υλικό ώστε να προσθέσουμε επιπλέον γεύση και για να μην μας «στεγνώσει» κατά το ψήσιμο.

  • Στεγνώνουμε το βασικό υλικό από υγρασία ώστε να μην μας κολλήσει στη σχάρα και να είναι ευκολότερο το γύρισμα.

  • Περιμένουμε πρώτα να καεί πολύ καλά η σχάρα και στη συνέχεια τοποθετούμε τα υλικά.

  • Περιμένουμε να έρθει και η φωτιά μας στο σωστή θερμοκρασία. Ένας απλός τρόπος να το κρατώντας το χέρι μας 20εκ πάνω από τη φωτιά. Αν αντέχουμε για 5 δευτερόλεπτα τότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε!

  • Η κατάλληλη στιγμή να τα γυρίσουμε είναι όταν «ξεκολλούν» από τη σχάρα χωρίς να χρειάζεται πίεση.

  • Δεν τρυπάμε το κρέας με πιρούνι όταν το γυρίζουμε για να μη χάσουμε τους χυμούς του. Απλά χρησιμοποιούμε λαβίδα.

  • Αλατίζουμε στο τέλος του ψησίματος, για να μην τραβήξει το αλάτι την υγρασία από τα υλικά μας.

  • Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο το κρέας και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 6-8 λεπτά και έτσι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ψησίματος και να διατηρηθούν οι χυμοί του.