ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Φασόλια με λουκάνικα στη γάστρα

Μας περίσσεψε φασολάδα; Τέλεια! Όχι μόνο δεν πετάμε τίποτα αλλά ετοιμάζουμε στο άψε σβήσε ένα νέο λαχταριστό φαγητό.

Φασόλια με λουκάνικα στη γάστρα
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Μερίδες: 4

  •  4 - 5 φλιτζ. τσαγιού φασολάδα έτοιμη (αυτή που μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη)
  •  300 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε μέτριες φέτες
  •  1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  60 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  •  2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Στραγγίζουμε τα φασόλια από τα υγρά της φασολάδας στο σουρωτήρι και τα αδειάζουμε σε μια γάστρα.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 1 - 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Τα αδειάζουμε στη γάστρα με τα φασόλια. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.

Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την ρίγανη, την πάπρικα και 200 ml νερό και βράζουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά δεμένη σάλτσα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φασόλια με τα λουκάνικα και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να ροδίσουν όμορφα στην επιφάνεια.

 

Πηγή: gastronomos.gr https://bit.ly/3FFpFaC