ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

Φιλέτο με κρέμα τυριού
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

λευκό κρασί: 100 ml

γκοργκοντζόλα: 80 γρ. λιωμένη με πιρούνι

ροζ πιπέρι: 1 κουταλιά της σούπας, σπασμένους

πιπέρι μαύρο: φρεσκοτριμμένο

αλάτι: όσο θέλετε

κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο

φρέσκα κρεμμυδάκια: 2 ψιλοκομμένα

βούτυρο: 40 γρ.

κρέμα γάλακτος: 100ml

φλούδες πορτοκαλιού: για το γαρνίρσμα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Βήματα παρασκευής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ύλη, για 5’-8’ από την κάθε πλευρά. Βγάζετε τα φιλέτα και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Ζεσταίνετε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τους κόκκους ροζ πιπεριού μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτετε το κρασί.
  3. Όταν εξατμιστούν τα υγρά από το μείγμα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την γκοργκοντζόλα λιωμένη με πιρούνι και δένετε τη σάλτσα για 2’ ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε τα φιλέτα περιχυμένα με τη σάλτσα τους και γαρνίρετε με φλούδες πορτοκαλιού.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.