ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ SOUS VIDE

Φιλέτο κοτόπουλο με τη μέθοδο Sous Vide

Η μέθοδος Sous Vide αποτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με αποτέλεσμα το υλικό να παραμένει ζουμερό.

Χάρη στη µέθοδο µαγειρέµατος σε κενό αέρος μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των υλικών σου και να έχεις αποθηκευμένα υγιεινά γεύματα, έτοιμα για κατανάλωση

Φιλέτο κοτόπουλο με τη μέθοδο Sous Vide
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μείγμα πιπεριού
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 2 φέτες λεμόνι
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φιλέτα και αλείφουμε όλες τις επιφάνειες με αλάτι και το μείγμα πιπεριού. Τοποθετούμε τα φιλέτα στις ειδικές σακούλες προσθέτοντας μέσα και τις φέτες λεμόνι. Γεμίζουμε με νερό τη συσκευή Sous Vide και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία μαγειρέματος στους 65 °C. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το βάρος του φιλέτου.

Για ένα μεσαίο στήθος, πάχους 4 εκ. αρκούν 2 ώρες. Μετά από δύο ώρες, αποσύρουμε τις σακούλες από τη συσκευή και σερβίρουμε το κοτόπουλο είτε αμέσως ως διαιτητικό γεύμα, είτε του δίνουμε χρώμα και μία υπέροχη κρούστα σε ένα καλά θερμαινόμενο τηγάνι, αφού το έχουμε ταμπονάρει με λίγο χαρτί κουζίνας.

 

Οτιδήποτε και αν μαγειρέψουμε σε κενό αέρος, μπορούμε να κρατήσουμε τον ζωμό από την σακούλα για να φτιάξουμε μια εξαιρετική και πλούσια σε γεύση συνοδευτική σάλτσα ή να δώσουμε επιπλέον νοστιμιά σε επόμενες δημιουργίες μας. Τον χρησιμοποιούμε αμέσως ή τον διατηρούμε στο ψυγείο/στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.