ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

αρνί ή μοσχάρι: 1½ κιλό μπούτι, κομμένο σε μικρούς κύβους

ντομάτες: 3 αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες

κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα

βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ζάχαρη: λίγη

Για τον πουρέ μελιτζάνας:

μελιτζάνες: 3 μεγάλες

βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας

αλεύρι: 2 κουταλιές της σούπας

γάλα: 250ml

κρέμα γάλακτος: 3 κουταλιές της σούπας (προαιρετικά)

κεφαλοτύρι: 120 γρ.

γραβιέρα: 100 γρ.

μοσχοκάρυδο: λίγο

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος Μαγειρέματος: 2 ώρες

Μερίδες: 8

Βήματα παρασκευής

  1. Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το βούτυρο. Προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε καλά, για να ροδίσουν όλα τα κομμάτια. Ρίχνετε τον πολτό της ντομάτας, 1½ φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και βράζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.
  2. Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα τυριά. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον πουρέ ως εξής: ψήνετε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στη φλόγα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα, προσέχοντας να μη σβολιάσει το μείγμα. Όταν δέσει η κρέμα, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) και ανακατεύετε.
  3. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους. Τις κόβετε με ανοξείδωτο μαχαίρι μέχρι σχεδόν να λιώσουν, τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι και με κινήσεις γρήγορες, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν πουρές. Στο τέλος προσθέτετε τη γραβιέρα και σερβίρετε τον πουρέ μαζί με το κρέας. Πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.