Υλικά
Μερίδες: 8
Για το χοιρινό με βότανα και σάλτσα δαμάσκηνου και κόκκινων φρούτων κάνουμε το εξής: Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, σβήνουμε με το μπράντι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
Τότε τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτουμε το φασκόμηλο και λίγο βραστό νερό, να μισοσκεπάσει το κρέας, και κλείνουμε με το καπάκι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, γυρνώντας το κρέας πότε-πότε μέσα στο υγρό.
Πολτοποιούμε τα ξερά δαμάσκηνα μαζί με το κρασί και τα κόκκινα φρούτα και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα. Κρατάμε μερικά κόκκινα φρούτα στην άκρη για το σερβίρισμα.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλα και το πετιμέζι και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Βάζουμε το κρέας σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Στολίζουμε αν θέλουμε με λίγα κόκκινα φρούτα και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr Χοιρινό με βότανα και σάλτσα δαμάσκηνου και κόκκινων φρούτων