ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ (ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ)

Χούμους με κουκουνάρι (ρεβιθοσαλάτα)
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

ρεβίθια: 600 γρ., βρασμένα

κουκουνάρι: 80 γρ.

ταχίνι: 1/2 φλιτζάνι

κρεμμύδι: 1 ξερό, τριμμένο

φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα

σκόρδο: 3 σκελίδες πολτοποιημένες

2-3 λεμόνια: ο χυμός

ελαιόλαδο: 1/3 του φλιτζανιού

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

άνηθος: 2-3 κουταλιές, ψιλοκομμένος

αραβικές πίτες: για το γαρνίρισμα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 2 λεπτά

Μερίδες: 4-6

Βήματα παρασκευής

  1. Καβουρντίζετε το κουκουνάρι ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι. Πολτοποιείτε τα ρεβύθια στο γουδί ή το μπλέντερ. Χτυπάτε το ταχίνι με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέτετε τον πουρέ των ρεβιθιών και τα 2/3 από το καβουρντισμένο κουκουνάρι, το σκόρδο, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε για 3’ ακόμα.
  2. Προσθέτετε κατόπιν στο μείγμα το ταχίνι και σιγά σιγά το λάδι και το αλάτι, ανακατεύοντας διαρκώς. Στο τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού και δουλεύετε καλά. Σερβίρετε το χούμους σε μπολ και γαρνίρετε με άνηθο, με το κουκουνάρι που κρατήσατε και με τις αραβικές πίτες.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.