Ο,ΤΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ…

Ό,τι βγάλει το τηγάνι…

Μαμάδες και γιαγιάδες είχαν το ταλέντο να φτιάχνουν συνταγές απ’ το τίποτα και να σκορπούν χαμόγελα στα πιτσιρίκια. Οι τηγανίτες (νερό κι αλεύρι) κι οι αυγοφέτες (ψωμί κι αυγό) είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς χρησιμοποιούσαν το...

Μαμάδες και γιαγιάδες είχαν το ταλέντο να φτιάχνουν συνταγές απ’ το τίποτα και να σκορπούν χαμόγελα στα πιτσιρίκια. Οι τηγανίτες (νερό κι αλεύρι) κι οι αυγοφέτες (ψωμί κι αυγό) είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς χρησιμοποιούσαν το τηγάνι για να βγάλουν συναρπαστικές παιδικές λιχουδιές με μηδαμινά υλικά. Εδώ μια καλή ιδέα για να …ξαναλανσάρετε τις αγαπημένες τηγανητές πατάτες με αυγά σε νέα «συσκευασία»!

 

Τηγανίτες πατάτας

Υλικά • 1/5 κιλό πατάτες • 2 αυγά χτυπημένα • αλάτι, πιπέρι, βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση: Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις ξύνετε στο χονδρό μέρος του τρίφτη. Τις αφήνετε για λίγο σε κρύο νερό. Τις βγάζετε, τις στύβετε με τα χέρια καλά για να φύγουν τα νερά και τις ρίχνετε σε μπολ. Προσθέτετε τα αυγά και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο σε τηγάνικαι ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα της πατάτας. Πιέζετε τις τηγανίτες ώστε να πλατύνουν και τις τηγανίζετε σε μεσαία φωτιά 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτετε κι άλλο βούτυρο και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.