BUCATINI ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Bucatini με γαρίδες, ντοματίνια και βασιλικό

Εμείς τα ξέρουμε ως μακαρόνια παστίτσιου, οι Ιταλοί πάλι ονομάζουν αυτό το ζυμαρικό τους bucatini.

Όπως και να τα πείτε το σίγουρο είναι ότι δημιουργούν πολύ νόστιμα πιάτα και ταιριάζουν υπέροχα με κόκκινες σάλτσες.

Bucatini με γαρίδες, ντοματίνια και βασιλικό
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
  • 500γρ. bucatini ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 750γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από τα κεφάλια τους
  • 250γρ. ντοματίνια
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 120ml κρασί λευκό
  • 1½ φλιτζάνι βασιλικό χοντροκομμένο και λίγα φύλλα για γαρνίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Βήμα 2

Τις κρατάτε ζεστές σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε τις γαρίδες, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το βασιλικό και το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσετε μια παχύρευστη σάλτσα.

Βήμα 3

Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.

Βήμα 4

Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.

 

Πηγή olive.gr http:// https://bit.ly/3EcNmsq