ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά για 2 άτομα

-8 γαρίδες φρέσκες
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 πιπεριές τσίλι φρέσκες
-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-10 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 σφηνάκι ούζο
-1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας ή νερό
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και πετάμε την ουρά. Τους αφαιρούμε το εντεράκι, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Ζεσταίνουμε το λάδι στον φούρνο μαζί με τον ζωμό σε ρηχό πήλινο σκεύος. Ρίχνουμε τις γαρίδες, το τσίλι και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε το ούζο και ξαναψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε τις γαρίδες με λευκό ρύζι.