ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Για 4-6 άτομα

Για τα μπισκότα

500 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

500 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

150 γραμμάρια λευκή ζάχαρη

2 αυγά ολόκληρα

40 γραμμάρια γάλα

2 κουταλιές του γλυκού τζίντζερ (σκόνη)

2 κουταλιές του γλυκού κανέλα σκόνη

1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη

1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλο σκόνη

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο

450 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

τα ασπράδια από 3 αβγά

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τα μπισκότα

Στο μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (καστανή και λευκή) και με το φτερό του ανακατεύουμε το μείγμα μας και αφού αφρατέψουν και ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και τα μπαχαρικά.

Δε δουλεύουμε πολύ τη ζύμη να μη μαλακώσει υπερβολικά.

Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για μια ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο 1 εκ και κόβουμε με κουπ παπ σχήμα νιφάδας χιονιού.

Ψήνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου.

Το Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το διακοσμήσουμε με γλάσο.

Για το γλάσο

Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη για περίπου 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν. Αν θέλουμε χωρίζουμε σε μέρη το γλάσο και προσθέτουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Στη συνέχεια βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και διακοσμούμε τα μπισκότα σε νιφάδες χιονιού.