ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Πλένουμε τις ροδέλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Σε ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 ακόμη λεπτά.
Όταν τα καλαμαράκια πάρουν χρώμα τα σβήνουμε με το ούζο. Περιμένουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, την κανέλα, τη ζάχαρη και τη δάφνη.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε γαρνίροντας προαιρετικά με ψιλoκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμεμε ρύζι basmati.