ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

φιογκάκια με λαχανικά και φέτα
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
-1 πακέτο φιογκάκια
-1 πιπεριά κίτρινη και 1 κόκκινη
-1 πιπεριά κόκκινη
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
-2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
-6 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
Για τη sauce
-125 ml ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας balsamico
-αλάτι, πιπέρι

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Bράζουμε τα φιογκάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Kόβουμε τις πιπεριές σε κύβους, τις απλώνουμε σε ταψάκι και τις αλείφουμε με τη μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρουμε σε τηγάνι τη μελιτζάνα μαζί με το σκόρδο με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Aνακατεύουμε σε σαλατιέρα τα φιογκάκια, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, , την ντομάτα, τον μαϊντανό, τις ελιές και τη φέτα. Xτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce και την ενσωματώνουμε καλά στη σαλάτα.