Είναι μία απλή και εύκολη μέθοδος μαγειρέματος, σε κενό αέρος, που μπορεί να σου χαρίσει επαγγελματικό αποτέλεσμα gourmet εστιατορίου στην κουζίνα!
Το μαγείρεμα σε κενό αέρος είναι μια ιδιαίτερη και εύκολη τεχνική μαγειρικής που περιορίζει το περιθώριο λάθους και ταυτόχρονα διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά της πρώτης ύλης.
Πως γίνεται;
Όταν το υλικό είναι έτοιμο, μπορείς να ολοκληρώσεις το μαγείρεμα με «θωράκισμα» στο τηγάνι, για τον σχηματισμό κρούστας.
Η μέθοδος Sous Vide έχει κατακτήσει τα εστιατόρια γιατί προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Τώρα, είναι έτοιμη να κατακτήσει και τη δική σου
μαγειρική, εύκολα και απλά, με τα σωστά εργαλεία.
Τι θα χρειαστείς;
Η μέθοδος μαγειρικής Sous Vide, όπως την ονόμασαν οι Γάλλοι, οι οποίοι πρώτοι επινόησαν το σύστημα του αργού μαγειρέματος τροφών, δεν είναι κάτι
καινούριο. Την καθιέρωσε, το 1974, ο Γάλλος σεφ Georges Pralus όταν αναζητούσε έναν τρόπο για να ψήνει το φουαγκρά χωρίς αυτό να «μαζεύει».
Με τη μέθοδο Sous Vide έχεις σίγουρη επιτυχία ! Χάρη στη μεταφορά θερμότητας από το νερό στο φαγητό χωρίς να υπάρχουν αυξομειώσεις, μειώνεται ο κίνδυνος λάθους.
Στη συσκευή Sous Vide το μαγείρεμα γίνεται αργά, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι το φαγητό προστατεύεται, δεν οξειδώνεται και διατηρεί τις βιταμίνες και τα πολύτιμα συστατικά του.
Η μέθοδος Sous Vide αποτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με αποτέλεσμα το υλικό να παραμένει ζουμερό.
Με την ελεγχόμενη μέθοδο μαγειρικής Sous Vide, δεν χρειάζεται να ελέγχει συνεχώς το φαγητό. Ταυτόχρονα μπορείς να το ετοιμάσεις από νωρίς και να το «θωρακίσεις» την τελευταία στιγμή, χωρίς η πρώτη ύλη να έχει χάσει τη φρεσκάδα και την υγρασία της.
Χάρη στη µέθοδο µαγειρέµατος σε κενό αέρος μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των υλικών σου και να έχεις αποθηκευμένα υγιεινά γεύματα, έτοιμα για κατανάλωση.
Κρεατικά, πουλερικά, αυγά, λαχανικά και φυσικά θαλασσινά. Έχεις ξετρελαθεί; Μπορείς σήμερα κι όλας να δοκιμάσεις αυτές τις νόστιμες συνταγές.