SOUS VIDE - H ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

SOUS VIDE - H σύγχρονη μέθοδος μαγειρέματος στο σπίτι!

Όσο επαγγελματική και αν ακούγεται, η μέθοδος Sous Vide δεν αποτελεί εξεζητημένη γαστρονομία. Είναι η λύση για την αξιοποίηση των πολύτιμων πρώτων υλών της αυθεντικής γεύσης και των αρωμάτων.

Τη μέθοδο μαγειρέματος Sous Vide την καθιέρωσε, το 1974, ο  Γάλλος σεφ Georges Pralus όταν  αναζητούσε έναν τρόπο για να  ψήνει το φουαγκρά χωρίς αυτό  να «μαζεύει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι ακριβώς είναι η μέθοδος  Sous-Vide;

Είναι μία απλή και εύκολη μέθοδος μαγειρέματος, σε κενό αέρος, που μπορεί να σου χαρίσει επαγγελματικό αποτέλεσμα gourmet εστιατορίου στην κουζίνα!

Το μαγείρεμα σε κενό αέρος είναι μια ιδιαίτερη και εύκολη τεχνική μαγειρικής που περιορίζει το περιθώριο λάθους και ταυτόχρονα διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά της πρώτης ύλης.

Πως γίνεται;

  • Κλείνεις αεροστεγώς την πρώτη ύλη (π.χ. κρέας, ψάρι) στην ειδική σακούλα, αφαιρώντας εντελώς τον αέρα.
  • Βυθίζεις στο ελεγχόμενης θερμοκρασίας ζεστό νερό της συσκευής  Sous Vide και το διατηρείς εκεί για μία ώρα περίπου.

Όταν το υλικό είναι έτοιμο, μπορείς να ολοκληρώσεις το μαγείρεμα με «θωράκισμα» στο τηγάνι, για τον σχηματισμό κρούστας.

 

Σου φαίνεται επαγγελματική μέθοδος;

Είναι!

Η μέθοδος Sous Vide έχει κατακτήσει τα εστιατόρια γιατί προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Τώρα, είναι έτοιμη να κατακτήσει και τη δική σου

μαγειρική, εύκολα και απλά, με τα σωστά εργαλεία.

Τι θα χρειαστείς;

  • Τη συσκευή SOUS-VIDE της SEVERIN
  • Τη συσκευή AΦAΙΡΕΣΗΣ AΕΡA της SEVERIN
  • Τις ειδικές ΣΑΚΟΥΛΕΣ SOUS VIDE της  SEVERIN

Η μέθοδος μαγειρικής  Sous Vide, όπως την ονόμασαν οι Γάλλοι, οι οποίοι πρώτοι επινόησαν το  σύστημα του αργού μαγειρέματος τροφών, δεν είναι κάτι

καινούριο.  Την καθιέρωσε, το 1974, ο  Γάλλος σεφ Georges Pralus όταν  αναζητούσε έναν τρόπο για να  ψήνει το φουαγκρά χωρίς αυτό  να «μαζεύει».

 

Πλεονεκτήματα μεθόδου μαγειρικής Sous Vide

  • Sous… δίνει τον έλεγχο!

Με τη μέθοδο Sous Vide  έχεις σίγουρη επιτυχία ! Χάρη στη μεταφορά θερμότητας από το νερό στο φαγητό χωρίς να υπάρχουν αυξομειώσεις, μειώνεται ο κίνδυνος λάθους.

  • Sous…διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά!

Στη συσκευή Sous Vide το μαγείρεμα γίνεται αργά, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι το φαγητό προστατεύεται, δεν οξειδώνεται και διατηρεί τις βιταμίνες και τα πολύτιμα συστατικά του.

  • Sous…απογειώνει τη γεύση!

Η μέθοδος Sous Vide αποτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με αποτέλεσμα το υλικό να παραμένει ζουμερό.

  • Sous…εξοικονομεί χρόνο και νοστιμιά!

Με την ελεγχόμενη μέθοδο μαγειρικής Sous Vide, δεν χρειάζεται να ελέγχει συνεχώς το φαγητό. Ταυτόχρονα μπορείς να το ετοιμάσεις από νωρίς και να το «θωρακίσεις» την τελευταία στιγμή, χωρίς η πρώτη ύλη να έχει χάσει τη φρεσκάδα και την υγρασία της.

  • Sous…πάει στην οικονομία, την υγεία και το περιβάλλον!

Χάρη στη µέθοδο µαγειρέµατος σε κενό αέρος μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των υλικών σου και να έχεις αποθηκευμένα υγιεινά γεύματα, έτοιμα για κατανάλωση.

Τι μπορώ να μαγειρέψω με τη μέθοδο Sous Vide;  

Σχεδόν όλα!

 

Κρεατικά, πουλερικά, αυγά, λαχανικά και φυσικά θαλασσινά. Έχεις ξετρελαθεί; Μπορείς σήμερα κι όλας να δοκιμάσεις αυτές τις νόστιμες συνταγές.