TIPS ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ESPRESSO

Tips για απολαυστικό espresso

Ο εσπρέσο αποτελεί ένα είδος καφέ με πλούσια και έντονη γεύση καθώς και άρωμα.

Με προέλευση από την Ιταλία, έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές που τον απολαμβάνουν είτε σαν τον πρώτο καφέ της ημέρας ή σε ένα σύντομο διάλειμμα ή ακόμα και μετά το δείπνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H ονομασία του espresso προέρχεται από το ρήμα esprimere, που στα ελληνικά σημαίνει αφαιρώ υπό πίεση.

Και αυτό στην ουσία είναι ένας espresso: καφές υπό πίεση!

Yψηλής ποιότητας καφές. Όσο πιο καλής ποιότητας είναι ο καφές που θα προμηθευτούμε τόσο πιο καλό θα είναι και το αποτέλεσμα που θα έχουμε.

Ποιότητα του νερού. Προσέχουμε να μην έχει άλατα και μυρωδιές γιατί θα επηρεάσει την τελική γεύση του καφέ.

Σωστή δόση καφέ: Xρησιμοποιούμε ειδικά κουτάλια/μεζούρες για τη σωστή μέτρηση, ώστε να μην βγει ούτε πολύ ελαφρύς αλλά ούτε και πολύ βαρύς.

Το σωστό άλεσμα: Είναι γεγονός ότι ο φρεσκοαλεσμένος καφές αφήνει περισσότερο άρωμα και γεύση. Η πυκνότητά του όμως, καθορίζει και το πόσο αργά ή γρήγορα θα πέφτει στο φλιτζάνι μας, άρα και το τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Σερβίρισμα : Θερμαίνουμε το φλιτζάνι ώστε να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία του espresso.

Αποθήκευση πρώτης ύλης : Φυλάσσουμε τον καφέ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, και το προφυλάσσουμε από την επαφή με το φως και την υγρασία.