ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

μοσχάρι γάλακτος: 1½ κιλό, κομμένο σε μεγάλους κύβους

κολοκυθάκια: 1½ κιλό, μικρά

κρεμμύδι ξερό: 1 τριμμένο σε χοντρό τρίφτη

ντομάτες: 1 κιλό ώριμες, τριμμένες ή 500 γρ.

σκόρδο: 2 σκελίδες, χοντροκομμένες

λάδι: 1 φλιτζάνι

μαϊντανός: 1 ματσάκι

κύβος λαχανικών: 1

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα και 30’

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Πλένετε το κρέας, το στεγνώνετε και το αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μισό λάδι και προσθέτετε το κρέας. Ανακατεύετε δυο τρεις φορές μέχρι να ροδίσει το κρέας.Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νερό για να βράσει το φαγητό.
  2. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζετε ελαφρά στο υπόλοιπο λάδι.Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Όταν το κρέας έχει μισοβράσει, προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και τον κύβο.
  3. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να πιει το φαγητό τα υγρά του. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και πασπαλίζετε το φαγητό μόλις το σβήσετε.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK