Βήμα 1
Ετοιμάζετε τον εσπρέσο και μουλιάζετε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι το οποίο τοποθετείτε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις το μίγμα δείχνει να φουσκώνει, το απομακρύνετε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Στύβετε καλά τις ζελατίνες με το χέρι και τις ρίχνετε κι αυτές στο μίγμα, ανακατεύοντας δυνατά ώστε να διαλυθούν τελείως. Προσθέτετε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ κι ανακατεύετε για λίγο ακόμη.
Βήμα 4
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και μετά το μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια τα οποία αφήνετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά η πανακότα.
Βήμα 5
Ξεφορμάρετε την πανακότα σε πιάτα, βουτώντας τα φορμάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Διακοσμείτε με τους κόκκους καφέ και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή olive.gr https://bit.ly/3ro4PWT