11/2 κιλό φιλέτο σολομού
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα
11/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κ.γ. αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Στεγνώστε τα φιλέτα σολομού με μια χαρτοπετσέτα και τακτοποιήστε τα σε ένα ρηχό πιάτο.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο, το τριμμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό.
Περιχύστε τη μισή μαρινάδα στον σολομό με και κάντε μασάζ για να απλωθεί καλά.
Αφήστε το σολομό να μαριναριστεί για 10 λεπτά ή και περισσότερο.
Αλατοπιπερώστε αν θέλετε τα σπαράγγια με τη μαρινάδα ή απλά με αλάτι και πιπέρι.
Ρυθμίστε το Air Fryer στους 200℃ και τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού με τα σπαράγγια στον κάδο του Air Fryer.
Μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά, μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Αν χρειαστεί επιπλέον χρόνο γυρίστε το σολομό από την άλλη πλευρά και ψήστε για επιπλέον 1-2 λεπτά στους ίδιους βαθμούς.
Σερβίρετε τον σολομό με τα σπαράγγια και απολαύστε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα!