ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΣΤΟ AIR FRYER!

Σολομός με σπαράγγια στο Air Fryer!

Ο σολομός περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα που είναι σημαντικά για την υγεία μας. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η βιταμίνη Β12.

Tα σπαράγγια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες A, C, E, K και B6, καθώς και φυλλικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Σολομός με σπαράγγια στο Air Fryer!
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

11/2 κιλό φιλέτο σολομού

1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα

11/2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1 κ.γ. αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Στεγνώστε τα φιλέτα σολομού με μια χαρτοπετσέτα και τακτοποιήστε τα σε ένα ρηχό πιάτο.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο, το τριμμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό.

Περιχύστε τη μισή μαρινάδα στον σολομό με και κάντε μασάζ για να απλωθεί καλά.

Αφήστε το σολομό να μαριναριστεί για 10 λεπτά ή και περισσότερο.

 Αλατοπιπερώστε αν θέλετε τα σπαράγγια με τη μαρινάδα ή απλά με αλάτι και πιπέρι.

Ρυθμίστε το Air Fryer στους 200℃ και τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού με τα σπαράγγια στον κάδο του Air Fryer.

Μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά, μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Αν χρειαστεί επιπλέον χρόνο γυρίστε το σολομό από την άλλη πλευρά και ψήστε για επιπλέον 1-2 λεπτά στους ίδιους βαθμούς.

Σερβίρετε τον σολομό με τα σπαράγγια και απολαύστε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα!