Υλικά
Κωνσταντίνα Αθανασίου Για 6 μερίδες:
κιμάς μοσχαρίσιος: 600 γρ.
κιμάς αρνίσιος: 250 γρ.
κρεμμύδι: 1 μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
σκόρδο: 3 σκελίδες, χτυπημένες σε γουδί μαζί με αλάτι
αυγό: 1 χτυπημένο
μπαγιάτικο ψωμί: 2 φέτες (ψίχα), μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
αλάτι: όσο θέλετε
άσπρο πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
κύμινο: 1 κουταλάκι κοφτό
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι τσαγιού για το τηγάνισμα
αλεύρι: για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
ντομάτας χυμός ντομάτας: 500 γρ., συμπυκνωμένος
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
κρεμμύδι: 1 μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένο
Χρόνος
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά (αναμονή: 2 ώρες)
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 6
Βήματα παρασκευής
Συνταγή από το I COOK GREEK.