ΦΙΛΕΤΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Φιλέτο τυλιγμένο με σφολιάτα
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

σφολιάτα: 1 φύλλο

φιλέτο μοσχαρίσιο: 1 κιλό

ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας

βούτυρο: 25 γρ. και λίγο επιπλέον για να αλείψετε το ταψί

μανιτάρια: 100 γρ., ψιλοκομμένα

πιπεριά Φλωρίνης: 1 ψιλοκομμένη

μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος

σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

αυγό: 1 χτυπημένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 °C. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και ροδίζετε το φιλέτο απ’ όλες τις πλευρές για 10’-15’. Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε άλλο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια και το σκόρδο για 5’, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε το σκεύος από την εστία και προσθέτετε την πιπεριά, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  2. Στρώνετε σε επίπεδη επιφάνεια το ένα φύλλο της σφολιάτας. Απλώνετε στη ζύμη το μείγμα με τα μανιτάρια. Βάζετε στο κέντρο το φιλέτο. Τυλίγετε το κρέας με τη ζύμη και κολλάτε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αυγό. Διακοσμείτε με κορδόνια σφολιάτας.
  3. Τοποθετείτε το τυλιγμένο φιλέτο σε ταψί βουτυρωμένο και αλείφετε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό. Ψήνετε το φαγητό για 40’ (αν δείτε ότι η σφολιάτα παίρνει σκούρο χρώμα, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο). Αφήνετε το κρέας να κρυώσει για 10’-15’ προτού το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.