ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

κρέας χοιρινό: 1.200 γρ. λαιμός, καθαρισμένος απ’ τα λιπάκια του

καρότα: 2 χοντροκομμένα

κρεμμυδάκια: 10 καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

πράσα: 2 μόνο το άσπρο μέρος τους, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

lemon grass: 3 μπαστουνάκια κομμένα

γάλα καρύδας: 1 κονσέρβα

μαντζουράνα: 1 ματσάκι ψιλοκομμένη

ελαιόλαδο: λίγο

ζωμός λαχανικών: 300 ml

χαλούμι: 8 φέτες κομμένο

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα

Μερίδες: 4-8

Βήματα παρασκευής

  1. Τηγανίζετε το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο απ’ όλες τις πλευρές. Το μεταφέρετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το χαλούμι, με τη σειρά που αναφέρονται στη συνταγή και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να εξατμισθούν τα πολλά υγρά. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες όπως το χαλούμι.
  2. Ψήνετε το χαλούμι στο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε ελαφρά και τις φέτες του βρασμένου κρέατος για να του δώσετε χρώμα.
  3. Σερβίρετε το χοιρινό και το χαλούμι εναλλάξ σε στρώσεις και το συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ή σαλάτα.
  4. Αν θέλετε, κρατάτε τη σάλτσα, όπου έχετε βράσει το κρέας, αφαιρείτε το lemon grass και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ για να λιώσουν τα λαχανικά. Αφού φιλτράρετε τη σάλτσα αυτή, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το κρέας.
  5. Tip:Αναζητήστε το lemon grass με το πολύ λεπτό άρωμα που θυμίζει λίγο το φρέσκο κρεμμυδάκι στα μεγάλα μανάβικα.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.