ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Κοτόπουλο γεμιστό με λαχανικά
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

Για τη ζύμη: 

κοτόπουλο:1 χωρίς εντόσθια, περίπου 1 κιλό

ψωμί για τοστ: 4 φέτες χωρίς κόρα

ελαιόλαδο: 4 κουταλιές της σούπας

κεφαλοτύρι: 2/3 φλιτζανιού τριμμένο σε χοντρό τρίφτη

μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος

σκόρδο: 1 σκελίδα

αλάτι: όσο θέλετε

μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας

βούτυρο: όσο χρειαστεί για το ψήσιμο

Για τη γαρνιτούρα των λαχανικών:

κρεμμύδια: 2 κομμένα σε τέταρτα

κολοκυθάκια: 4 κομμένα σε ροδέλες ή χοντρά κομμάτια

πατάτες: 2 κομμένες σε ροδέλες ή χοντρά κομμάτια

μανιτάρια: 200 γρ, ολόκληρα

σκόρδο: 1 σκελίδα

θυμάρι: λίγο

ελαιόλαδο: 5-6 κουταλιές της σούπας

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα & 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Βήματα παρασκευής

  1. Αναμειγνύετε το ψωμί με το γάλα, το αυγό χτυπημένο, το τυρί, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το μισό λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζετε το κοτόπουλο με το μείγμα αυτό και το ράβετε καλά.
  2. Αλείφετε εξωτερικά το κοτόπουλο με βούτυρο και το υπόλοιπο λάδι και το αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στους 180 °C για 50’-60’ μέχρι να ροδίσει.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά της γαρνιτούρας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά για 10’, τους προσθέτετε το θυμάρι και το σκόρδο και αφήνετε να τηγανισθούν για 15’ ακόμη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με σπάτουλα προσεκτικά για να μη λιώσουν.
  4. Σερβίρετε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και το συνοδεύετε με τη γέμισή του και τη γαρνιτούρα των λαχανικών.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK