CHIPS & DIPS

Chips & Dips

Πατάτες και γλυκοπατάτες, καρότα και παντζάρια γίνονται τέλεια, τραγανά, σπιτικά τσιπς που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους τις χαλαρές βραδιές στο σπίτι. Συνοδεύστε τα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού για έξτρα απόλαυση.   ΤΡΑΓΑΝΑ ...

Πατάτες και γλυκοπατάτες, καρότα και παντζάρια γίνονται τέλεια, τραγανά, σπιτικά τσιπς που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους τις χαλαρές βραδιές στο σπίτι. Συνοδεύστε τα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού για έξτρα απόλαυση.

 

ΤΡΑΓΑΝΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ

Υλικά •2-3 πατάτες • λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο) • αλάτι • ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε όσο πιο λεπτές μπορείτε. Ξεπλένετε τις φέτες πατάτας πολύ καλά με κρύο νερό και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζετε το λάδι στο τηγάνι ή τη φριτέζα και μόλις κάψει, ρίχνετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε. Αλατίζετε, πασπαλίζετε με ρίγανη (προαιρετικά) και σερβίρετε.

Τip 1: Το μυστικό για τέλεια τσιπς λαχανικών είναι οι πολύ λεπτοκομμένες φέτες –το μαντολίνο αποδεικνύεται ιδανικό εργαλείο γι’ αυτή τη δουλειά. Για τραγανά τσιπς πατάτας, ξεπλένετε τις πατάτες πολύ καλά –ακόμη καλύτερο τις αφήνετε σε κρύο νερό– να φύγει το πολύ άμυλο.

Tip 2 :Με ποια άλλα λαχανικά γίνονται τσιπς; καρότα, γλυκοπατάτες, παντζάρια, όλα καθαρισμένα και κομμένα σε πάρα πολύ λεπτές φέτες. Η διαδικασία παρασκευής είναι ίδια με της πατάτας, αλλά ποικίλλουν οι χρόνοι τηγανίσματος (το παντζάρι, για παράδειγμα, θέλει περισσότερο χρόνο). Αυτός είναι και ο λόγος που όταν ετοιμάζουμε ανάμεικταm τσιπς λαχανικών, θα πρέπει να τηγανίζουμε κάθε είδος ξεχωριστά.

 

ΔΡΟΣΕΡΟ DIP ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

Υλικά: •300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ή 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη • 2 κουταλάκια του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος • 80 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ λιωμένα με πιρούνι

Εκτέλεση: Αδειάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτετε τη μαγιονέζα ή την κρέμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την γκοργκοντζόλα ή το ροκφόρ, λίγο πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύετε το μείγμα καλά και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε