ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Γαρίδες σαγανάκι

Η νηστήσιμη εκδοχή της αγαπημένης συνταγής, που μας θυμίζει ξέγνοιαστα καλοκαίρια.

Γαρίδες σαγανάκι
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

1½ κιλό, μέτριες ή μεγάλες γαρίδες

400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο

½ φλιτζάνι του τσαγιούελαιόλαδο

1σφηνάκι ούζο

1 φλιτζάνι του τσαγιού, ψιλοκομμένοςμαϊντανός

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και αφαιρούμε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους.

Τις ζεματάτε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη και τις αφήνουμε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και το ζωμό που κρατήσαμε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να δέσει. 

Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε τις ζεματισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια και το μισό μαϊντανό. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε στο φούρνο για 15΄ - 20΄ στους 180⁰C μέχρι να ροδίσει η πάνω πλευρά. 

Αποσύρουμε από το φούρνο και  πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.