ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

- 4 κιλά μήλα

- 2,4 κιλά ζάχαρη

- 6 φλ. του τσαγιού νερό

- Χυμός από 2 λεμόνια

- 2 κ.σ. κανέλα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αφού πλύνουμε και κόψουμε σε κύβους τα μήλα, τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 1 κιλό ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα, ανακατεύοντας καλά, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πριν γεμίσουμε τα αποστειρωμένα βάζα, αφήνουμε τη μαρμελάδα μας στην άκρη να σταθεί για λίγα λεπτά.

Φυλάσσουμε τη μαρμελάδα σε δροσερό μέρος, ενώ μετά το άνοιγμα τη βάζουμε στο ψυγείο.

Πώς να αποστειρώσουμε τα βάζα.

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τα βάζα, ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλύπτονται εντελώς μέχρι πάνω και τα βράζουμε.

Μετράμε 5 λεπτά από την πρώτη βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τα βάζα να στεγνώσουν (ανάποδα και πάνω σε μια βαμβακερή πετσέτα) και είναι έτοιμα προς χρήση.