ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

Μύδια αχνιστά

Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα για τους λάτρεις των θαλασσινών.

Μύδια αχνιστά
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μύδια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο πράσο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε και καθαρίζουμε προσεχτικά τα μύδια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν

Στη συνέχεια καθαρίζουμε, τα κρεμμύδια το σκόρδο και το πράσο και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα , ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό

Προσθέτουμε το νερό, το κρασί και το πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμετο σκεύος και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά, ώσπου να ανοίξουν.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και πετάμε όσα μύδια παρέμειναν κλειστά

Σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα τους, και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.