ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Σοκολατένια μπισκότα
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

• 2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κ. γλυκού αλάτι
• 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 3/4 φλ. ζάχαρη λευκή
• 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
• 1/2 κ. γλυκού βανίλια
• 2 αυγά
• 350 γρ. σοκολάτα (της αρεσκείας σας) σε μικρά κομμάτια

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C και ξεκινάμε την προετοιμασία.
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
• Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
• Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης και τη βανίλια ώσπου να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
•Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για λίγα λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας. Φροντίζουμε να απλωθούν σε όλο το μείγμα.
• Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα ζύμης και την απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε επιφάνεια ψησίματος σιλικόνης.
• Ψήνουμε τα μπισκότα στους 180 C για 10 περίπου λεπτά!