ΒΑΦΛΕΣ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Βάφλες (Βασική Συνταγή)

Για πρωϊνό, brunch ή επιδόρπιο, όπως και αν τις απολαύσετε, οι βάφλες είναι η αγαπημένη επιλογή για όλη την οικογένεια.

Τip: Ανάλογα με τα συνοδευτικά που θα χρησιμοποιήσετε οι βάφλες μπορούν να είναι γλυκές ή αλμυρές.

Βάφλες (Βασική Συνταγή)
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

250 gr (2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.σ. μπέικιν παουντερ
2 κ. σ. ζάχαρη
½ κ. γ. αλάτι
2 αυγά
300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα χλιαρό
1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι ή λιωμένο βούτυρο
 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα και το λάδι (ή το βούτυρο).

Αναμειγνύουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών υλικών  και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Λαδώνουμε ελαφρά και ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε τις βάφλες μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα υλικά που έχουμε επιλέξει, όπως παγωτό, φρέσκα φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μαρμελάδα και ότι άλλο φανταστούμε…..