250 gr (2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.σ. μπέικιν παουντερ
2 κ. σ. ζάχαρη
½ κ. γ. αλάτι
2 αυγά
300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα χλιαρό
1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι ή λιωμένο βούτυρο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα και το λάδι (ή το βούτυρο).
Αναμειγνύουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών υλικών και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε ελαφρά και ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε τις βάφλες μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα υλικά που έχουμε επιλέξει, όπως παγωτό, φρέσκα φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μαρμελάδα και ότι άλλο φανταστούμε…..