ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ… ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗ!

Γιατί τελικά τα εργαλεία… κάνουν τον ζαχαροπλάστη!

Γιατί τελικά τα εργαλεία… κάνουν τον ζαχαροπλάστη!

Πώς να εξοπλίσεις την κουζίνα σου για τις πιο νόστιμες, γλυκές δημιουργίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσε να μαγειρεύω και μάλιστα, ακόμη και προτού γίνω μαμά. Έμπαινα στην κουζίνα με χαρά για να μαγειρέψω για τους φίλους μου, τους οποίους καλούσα συχνά στο σπίτι και παρέα, απολαμβάναμε όλα όσα ετοίμαζα με τα χεράκια μου. Και δεν το σκεφτόμουν πολύ προτού καταπιαστώ με ένα νέο μαγειρικό «πείραμα». Αγόραζα τα υλικά που χρειαζόμουν, έμπαινα στην κουζίνα και δημιουργούσα άφοβα. Το πρώτο πιάτο, τη σαλάτα, το κυρίως πιάτο και τα συνοδευτικά του.

Από αλμυρές συνταγές τα πήγαινα καλά. Σε ό,τι είχε να κάνει με τα γλυκά όμως, προτιμούσα να επιλέγω το… ζαχαροπλαστείο. Διότι δεν ήμουν σίγουρη πως θα μπορούσα να έχω το τέλειο αποτέλεσμα που ήθελα κάθε φορά, ενώ δηλώσεις φίλων και γνωστών, όπως «το να φτιάξεις ένα πετυχημένο γλυκό είναι δύσκολη υπόθεση», λειτουργούσαν αποτρεπτικά.

Αυτό που έμαθα όμως από πρώτο χέρι με το πέρασμα των ετών και όσο άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με τις γλυκές δημιουργίες, είναι πως η ζαχαροπλαστική μπορεί να είναι εύκολη υπόθεση, αρκεί να έχεις στην κουζίνα σου τα κατάλληλα εργαλεία. Γιατί τα εργαλεία είναι που κάνουν τελικά τον pastry chef και μπορούν να σε οδηγήσουν σε πολλά γλυκά «θαύματα». Και μία βόλτα από το Cook-Shop αρκεί για να βρεις όποιο εργαλείο ζαχαροπλαστικής χρειάζεσαι -και δεν το ξέρεις ακόμη!

Πώς να εξοπλίσεις την κουζίνα σου για τις πιο νόστιμες, γλυκές δημιουργίες

Το πρώτο και κυριότερο εργαλείο που αξίζει να βρίσκεται στην κουζίνα σου και πρέπει να χρησιμοποιήσεις, αν θέλεις να πετύχεις στο απόλυτο μία συνταγή ζαχαροπλαστικής, είναι η ζυγαριά. Μία καλή, ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας που να μπορεί να ζυγίζει απευθείας πάνω στην επιφάνεια της ή μέσα σε μπολ είναι μία ιδανική επιλογή, όπως η δική μου αγαπημένη Salter ψηφιακή ζυγαριά που βρήκα στο Cook-Shop.

Την έχω αγαπήσει και στην προτείνω διότι μεταξύ άλλων, μετατρέπει τις ουγγιές σε γραμμάρια για εκείνες τις φορές που η συνταγή που διάλεξες να ετοιμάσεις έρχεται από το εξωτερικό (και αντίστροφα), μηδενίζει ώστε να προσθέτεις και να ζυγίζεις επιπλέον υλικά, κλείνει αυτόματα από μόνη της -για να μην αγχώνεσαι πως αν την ξεχάσεις ανοιχτή θα τελειώσει η μπαταρία της- και μέσα σε όλα, έχει μεγάλη LCD οθόνη για εύκολη ανάγνωση και αποθηκεύεται εύκολα.

Τι άλλο θα μας βοηθήσει να γίνουμε οι καλύτερες pastry chefs και θα μας επιτρέπει να κερδίζουμε χρόνο και ενέργεια σε κάθε γλυκιά δημιουργία στην κουζίνα; Μα φυσικά η κουζινομηχανή!

Πράγματι, για σίγουρη επιτυχία στις γλυκές μας δημιουργίες χρειαζόμαστε μια κουζινομηχανή και συγκεκριμένα μία συσκευή που να διαθέτει πανίσχυρο μοτέρ και πολλά εξαρτήματα, μία κουζινομηχανή που να μπορεί να ανακατέψει όλα μας τα υλικά για κέικ, να χτυπήσει αφράτη μαρέγκα και σαντιγί, να ψιλοκόψει με απίστευτη ευκολία ξηρούς καρπούς, να τρίψει σοκολάτα και να ζυμώσει γρήγορα τη βάση για την τάρτα.

Για εμένα, λοιπόν, αυτή η κουζινομηχανή είναι η Magimix Κουζινομηχανή 3 σε 1. Θα τη βρεις και εσύ στο Cook-Shop και αξίζει να γνωρίζεις ότι είναι ένας πραγματικά πολύτιμος βοηθός για κάθε εν δυνάμει pastry chef -και όχι μόνο- και ότι διαθέτει ένα μικρό μπολ με ξεχωριστή μικρή λεπίδα για επεξεργασία μικρών ποσοτήτων, ένα μεσαίο μπολ ειδικά σχεδιασμένο για τρίψιμο ή κόψιμο και το βασικό, πιο μεγάλο μπολ για επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων.

Μετά την ψηφιακή ζυγαριά και την κουζινομηχανή, σειρά έχουν οι φόρμες. Διότι όταν η γλυκιά σου δημιουργία θα είναι έτοιμη για ψήσιμο, θα χρειαστεί να την τοποθετήσεις στην κατάλληλη φόρμα -στρογγυλή, τετράγωνη, για κέικ ή φορμάκια για muffins- για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

Ό,τι και αν θέλεις να ετοιμάσεις, βέβαια, υπάρχει ένα στοιχείο-«κλειδί» που πρέπει να προσέξεις, πέρα από το σχήμα της φόρμας. Ποιο είναι αυτό; Το να επενδύσεις σε μία αντικολλητική φόρμα, ώστε να μην χρειάζεται να βουτυρώνεις και να αλευρώνεις (για να μην κολλήσει το γλυκό) και έτσι, να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις στο ξεφορμάρισμα. Πόσες φορές, άλλωστε, φορές δεν σου έχει συμβεί να ξεφορμάρεις το κέικ σου και το μισό να παραμένει κολλημένο στη φόρμα;

Στο Cook-Shop, λοιπόν, βρήκα μία μεγάλη ποικιλία από αντικολλητικές φόρμες σε διάφορα σχήματα και διάφορες διαστάσεις, οπότε μια ματιά αρκεί για να βρεις και εσύ ό,τι χρειάζεσαι.

Και όταν το γλυκό σου θα χρειάζεται πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη, ένα είναι το εργαλείο που δεν θα σε κουράσει και θα «αχνίσει» τα γλυκά σου σε χρόνο «ντετέ». Ο λόγος για το αγαπημένο μου μηχανικό κόσκινο Kuchenprofi! Με δυο-τρεις απαλές κινήσεις η άχνη απλώνεται σε όλη την επιφάνεια του γλυκού, με τον πιο επαγγελματικό τρόπο.

Για να έχεις ένα άψογο αποτέλεσμα στη ζαχαροπλαστική, χρειάζεται να δίνεις προσοχή στις λεπτομέρειες. Κυρίως όμως, χρειάζεσαι στην κουζίνα σου τα κατάλληλα εργαλεία. Διότι εκείνα είναι που θα σε βοηθήσουν να μείνεις συνεπής στις δοσολογίες, να ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά και να τα ψήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για εμένα, η ζαχαροπλαστική είναι πλέον αγάπη. Αλλά για να συνεχίσω να την αγαπώ και να την εξασκώ συχνά στην κουζίνα μου, δεν ξεχνώ να κάνω και το απαραίτητο πέρασμα από το αγαπημένο μου Cook-Shop!

 

Πηγή: Γιατί τελικά τα εργαλεία… κάνουν τον ζαχαροπλάστη!- Queen.gr