Μερίδες: 6-8
15' προετοιμασία - 1 ώρα μαγείρεμα - Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι για 6-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα μπούτια κοτόπουλου, τη δάφνη, το μείγμα των ξερών μυρωδικών και αλατοπίπερο. Αφήνουμε το υγρό να πάρει μια βράση
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σούπα για 30-40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και αφού κρυώσει, αφαιρούμε το δέρμα και μαδάμε το ψαχνό με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια ή το ψιλοκόβουμε σε κυβάκια-μπουκιές με το μαχαίρι, αφαιρώντας τα κόκκαλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με τη σούπα στη φωτιά να βράσει και ρίχνουμε το κοτόπουλο και τις χυλοπίτες ή τα νουντλς. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά, περίπου 6-13 λεπτά, ανάλογα με το είδος.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το λεμόνι και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr https://bit.ly/3AKhyrb