ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια και κρασί
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

Μανιτάρια ολόκληρα Μπάρμπα Στάθης: 450 γρ.

Κοτόπουλο: 1.250 γρ. κομμένο σε μερίδες

Σκόρδο Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης: 1 κουταλιά της σούπας

Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης: 3 κουταλιές της σούπας

Ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι

Κρασί: 1/4 φλιτζανιού

φύλλο δάφνης: 1

Ντομάτα Ψιλοκομμένη Μπάρμπα Στάθης: 500 γρ.

Μαϊντανός Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης: 2-3 κουταλιές της σούπας

Ζάχαρη: λίγη

Αλάτι: λίγο

Πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα

Μερίδες: 4

Βήματα παρασκευής

  1. Πλένετε τις μερίδες του κοτόπουλου, τις στεγνώνετε καλά και τις αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, ξαναρίχνετε τις μερίδες κοτόπουλου. Σβήνετε με το κρασί.
  2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα την ψιλοκομμένη ντομάτα και κατόπιν ρίχνετε τη ζάχαρη και τη δάφνη. Σιγοβράζετε για 50΄-55΄και προσθέτετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε και σερβίρετε με πιλάφι.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK