ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Μελιτζάνες με ντομάτες και φέτα
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

μελιτζάνες: 4 φλάσκες

μαϊντανός: 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος

κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι

ντομάτες: 4 ώριμες, σφιχτές

σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες

φέτα: 300 γρ. κομματιασμένη

αλάτι χοντρό

πιπέρι: λίγο φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά (αναμονή 30 λεπτά)

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Βήματα παρασκευής

  1. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες πάχους 1,5 εκ. Τις βάζετε σε σουρωτήρι, αφού τις πασπαλίσετε με χοντρό αλάτι, και τις αφήνετε να στραγγίσουν για 1/2 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι τo μισό ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν.
  2. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τοποθετείτε σε στρώσεις τις μελιτζάνες εναλλάξ με τις ντομάτες και τις σερβίρετε σε πιάτα.
  3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Περνάτε τα κρεμμύδια από το μπλέντερ και προσθέτετε το σκόρδο λιωμένο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε να λειτουργείτε τη συσκευή για λίγο. Περιχύνετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες με τη σάλτσα μαϊντανού, προσθέτετε τη φέτα κομματιασμένη και σερβίρετε.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.