ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ

Μοσχαράκι με αρακά και κρεμμυδάκια στρογγυλά
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

Αρακάς «Βιολογικές Καλλιέργειες» Μπάρμπα Στάθης: 500 γρ.

μοσχαράκι γάλακτος, κομμένο σε μερίδες: 1 κιλό

Κρεμμυδάκια Στρογγυλά Μπάρμπα Στάθης: 300 γρ.

Ντομάτα Ψιλοκομμένη Μπάρμπα Στάθης: 500 γρ.

ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού

Σκόρδο Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης: 1 κουταλιά της σούπας

Άνηθος Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης: 1/2 φλιτζάνι

ζάχαρη: λίγη

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 25΄

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα

Μερίδες: 4-6

Βήματα παρασκευής

  1. Πλένετε και στραγγίζετε το κρέας. Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10΄.
  2. Προσθέτετε την ντομάτα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30΄. Τέλος, ρίχνετε τον αρακά, τον άνηθο, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και ο αρακάς. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.