ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ SOUS VIDE

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με τη μέθοδο Sous Vide

Με τη μέθοδο Sous Vide έχεις σίγουρη επιτυχία ! Χάρη στη μεταφορά θερμότητας από το νερό στο φαγητό χωρίς να υπάρχουν αυξομειώσεις, μειώνεται ο κίνδυνος λάθους.

Στη συσκευή Sous Vide το μαγείρεμα γίνεται αργά, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι το φαγητό προστατεύεται, δεν οξειδώνεται και διατηρεί τις βιταμίνες και τα πολύτιμα συστατικά του.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με τη μέθοδο Sous Vide
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες των 400 γρ.
  • 1 κ.γ. πολτό σκόρδου
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Aλάτι και πιπέρι
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα γουδί πολτοποιούμε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το βούτυρο μέχρι να σχηματίσουμε μια αρωματική πάστα.

Aλείφουμε τις μπριζόλες με την πάστα και τις τοποθετούμε στις ειδικές σακούλες, αφαιρώντας εντελώς τον αέρα με το ειδικό μηχάνημα.

Βάζουμε νερό στην συσκευή Sous Vide και ρυθμίζουμε την επιθυμητή θερμοκρασία μαγειρέματος.

 Όταν φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, τοποθετούμε τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε για 2 περίπου ώρες.

Για να δημιουργήσουμε τραγανή κρούστα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, αφαιρούμε τις μπριζόλες από τη σακούλα, τις τοποθετούμε στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και δενδρολίβανο και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές

 

 

Με το αργό μαγείρεμα σε κενό αέρος διατηρούνται όλα εκείνα τα ιχνοστοιχεία που είναι διαλυτά στο νερό, κυρίως οι βιταμίνες των φρούτων, των λαχανικών και των κρεατικών. Ο λόγος είναι ότι στο κενό δεν υφίσταται οξείδωση, με αποτέλεσμα η γεύση και οι βιταμίνες να παραμένουν ανέπαφες. Το γεγονός αυτό κάνει τη μέθοδο Sous Vide σημαντική και για τους διατροφολόγους, καθώς στο κενό δεν επέρχεται ούτε και ζύμωση, οπότε τα φαγητά γίνονται πιο εύπεπτα.