ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Ομελέτα με τοματίνια & βασιλικό

Εξαιρετικά ελαφριά ομελέτα, καλοκαιρινή και ιδιαίτερα αρωματική.

Συνοδέψτε τη με πράσινη σαλάτα και απολαύστε ένα υπέροχα γευστικό και θρεπτικό πιάτο.

Ομελέτα με τοματίνια & βασιλικό
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Φύλλα φρέσκου βασιλικού  3-4 ψιλοκομμένα και άλλα τόσα ολόκληρα για το σερβίρισμα.

Τοματίνια 4-5

Αυγά - 2-3 μεγάλα – ιδανικά βιολογικά

Γραβιέρα ή Κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Αλάτι - Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια 3-4 φύλλα βασιλικού.

Πλένετε τα τοματίνια και τα κόβετε στη μέση.

Σε μπολ, σπάτε τα αυγά και προσθέτετε μια πρέζα αλάτι και μια πιπέρι. Χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέστε τα τοματίνια και σοτάρετέ τα για περίπου 1 λεπτό.

Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε στο τηγάνι τα ψιλικομμένα φύλλα βασιλικού. Απλώστε τα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και συνεχίστε προσθέτοντας τα αυγά.

Συνεχίστε ρίχνοντας το τυρί της αρεσκείας σας (1 - 1 ½ κουταλιά της σούπας) και αφήστε την ομελέτα να ψηθεί.

Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά, με αντικολλητική σπάτουλα τη γυρνάτε και από την άλλη και περιμένετε να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμη, τη μεταφέρετε σε πιάτο, και σερβίρετε προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και φρέσκα φύλλα βασιλικού.