ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΣΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ SOUS VIDE

Πατάτες  ποσέ με βούτυρο με τη μέθοδο Sous Vide

Με τη μέθοδο Sous Vide έχεις σίγουρη επιτυχία ! Χάρη στη μεταφορά θερμότητας από το νερό στο φαγητό χωρίς να υπάρχουν αυξομειώσεις, μειώνεται ο κίνδυνος λάθους

Στη συσκευή Sous Vide το μαγείρεμα γίνεται αργά, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι το φαγητό προστατεύεται, δεν οξειδώνεται και διατηρεί τις βιταμίνες και τα πολύτιμα συστατικά του.

Πατάτες ποσέ με βούτυρο με τη μέθοδο Sous Vide
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
  • 300 γρ. πατάτες baby
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο (προαιρετικά)
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  •  1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε το νερό στη συσκευή Sous Vide στους 85°C. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στην ειδική σακούλα και σφραγίζουμε στον σακουλοποιητή. Βυθίζουμε τη σακούλα στο Sous Vide, ρυθμίζοντας τον χρονοδιακόπτη για μια ώρα και 10 λεπτά. Όταν τελειώσει ο χρόνος αφαιρούμε τη σακούλα από τη συσκευή και όλο το περιεχόμενο από τη σακούλα. Tο πιάτο πέντε αστέρων που δημιουργήσαμε είναι έτοιμο για σερβίρισμα

 

Σε οποιαδήποτε συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε καρυκεύματα, βούτυρο ή λάδι ή όποιο μαγειρικό έλαιο επιθυμούμε, βότανα και μπαχαρικά απευθείας στη σακούλα κενού αέρος. Επειδή το φαγητό βρίσκεται σε άμεση επαφή με τα μπαχαρικά και δεν εξατμίζονται τα υγρά των υλικών, απορροφά καλύτερα τα αρώματα και τις γεύσεις τους