Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Βήμα 1
Ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη ζύμη για πίτσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα. Αν προτιμήσουμε το έτοιμο μείγμα για πίτσα, ετοιμάζουμε το ζυμάρι ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε στρογγυλή πίτσα διαμέτρου 30 εκ. Τη μεταφέρουμε σε ρηχό στρογγυλό ταψί ελαφρώς λαδωμένο.
Βήμα 2
Γέμιση: Ανακατεύουμε τη ρικότα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το πολτοποιημένο σκόρδο και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Απλώνουμε το μείγμα ρικότας πάνω στο ζυμάρι, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το πιπέρι και περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτσα για 20΄-25΄ ή μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και να ροδίσει. Τη σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας -αν θέλουμε- με λίγα φύλλα ρόκας.
Πηγή olive.gr https://bit.ly/3UZtPRS