ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Ρεβυθοκεφτέδες αρωματικοί

Τραγανοί και απίθανα αρωματικοί, αυτοί οι ρεβυθοκεφτέδες θα γίνουν οι αγαπημένοι όλων ακόμα και των παιδιών, που συνήθως δεν προτιμούν τα ρεβύθια. Δοκιμάστε τους.

Ρεβυθοκεφτέδες αρωματικοί
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Μερίδες: 5-6

  •  300 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  •  1/3 μάτσο κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  •  1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  •  2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο  
  •  2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •   1 αυγό
  •  λάδι για το τηγάνισμα

10' προετοιμασία  - 10' τηγάνισμα -  8 ώρες αναμονή -  Σύνολο: 8 ώρες και 20'

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για να ετοιμάσουμε τους ρεβυθοκεφτέδες, πρώτα χτυπάμε καλά στον πολυκόφτη τα ρεβύθια μαζί με 1-2 κουταλιές νερό, ώσπου να έχουμε μια σφιχτή πάστα.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει.

Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι και σε μπόλικο καυτό λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Πηγή: gastronomos.gr https://bit.ly/3R6tieQ