ΣΙΡΟΠΙ ESPRESSO-ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Σιρόπι espresso-καραμέλα

Ιδανική γαρνιτούρα για το παγωτό σας, κρέμες, mousse και ότι άλλο φανταστείτε!

Σιρόπι espresso-καραμέλα
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

2 ½  φλιτζάνια του espresso ζαχαρη

1 φλιτζάνι espresso Lungo

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το 1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη με τον espresso και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και τα βράζετε μαζί σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη με 3 σταγόνες λεμόνι και τα ζεσταίνετε μέχρι να γίνει ξανθιά καραμέλα.

Αδειάζετε την καραμέλα μέσα στο μίγμα espresso.

Βράζετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε.