2 ½ φλιτζάνια του espresso ζαχαρη
1 φλιτζάνι espresso Lungo
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη με τον espresso και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και τα βράζετε μαζί σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη με 3 σταγόνες λεμόνι και τα ζεσταίνετε μέχρι να γίνει ξανθιά καραμέλα.
Αδειάζετε την καραμέλα μέσα στο μίγμα espresso.
Βράζετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε.