ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΪΦΙ

Φιλέτο κοτόπουλο με τζίντζερ σε φωλιά από καταΐφι
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

φύλλο καταΐφι: 250 γρ.

κοτόπουλο: 600 γρ. στήθος, ξεκοκαλισμένο

λάιμ: 2 το ξύσμα

τζίντζερ: 20 γρ. τριμμένο

κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο: 60 ml

λευκό κρασί: 60 ml

κρέμα γάλακτος: 150 ml

γιαούρτι στραγγιστό: 100 γρ.

μαϊντανός: 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά

Μερίδες: 4

Βήματα παρασκευής

  1. Σε 4 τσέρκια ετοιμάζετε τις φωλιές από το καταΐφι και τις ψήνετε στους 170 °C για 20’ περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα (δεν βουτυρώνετε ούτε το τσέρκι ούτε το καταΐφι). Μόλις είναι έτοιμες (ροδίσουν ελαφρά), τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι για 2’. Προσθέτετε το κοτόπουλο, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το σοτάρετε για 4’ - 5’. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ξύσμα λάιμ και την κρέμα γάλακτος.
  3. Διορθώνετε στο αλάτι και το πιπέρι, ρίχνετε το τζίντζερ και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε στη σάλτσα το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν τοποθετείτε τις φωλιές καταϊφιού σε 4 πιάτα. Από πάνω βάζετε το κοτόπουλο και περιχύνετε με τη σάλτσα του. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.