ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

γαρίδες: 1½ κιλό, μέτριες ή μεγάλες

κεφαλογραβιέρα: 300 γρ.

ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ. ψιλοκομμένα

κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα

σκόρδο: 3 σκελίδες ψιλοκομμένες

ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι του τσαγιού

ούζο: 2 κουταλιές της σούπας

λευκό κρασί: 2 κουταλιές της σούπας

μαϊντανός: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, ψιλοκομμένος

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 45-50 λεπτά

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες, βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματάτε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει. Κόβετε το τυρί σε κύβους.
  3. Προσθέτετε στη σάλτσα τις ζεματισμένες γαρίδες και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί, το ούζο και το μισό μαϊντανό. Ανακατεύετε και τα ρίχνετε όλα μαζί σε πυρίμαχο σκεύος. Ψήνετε στο φούρνο για 15΄ - 20΄ και αφήνετε να λιώσει το τυρί. Αποσύρετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.