8 πορτοκαλί πιπεριές
200 γρ τυρί που λιώνει τριμμένο
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
100 γρ. μπεικον ψιλοκομμένο
150 γρ. μανιτάρια ψιλικομμένα
Πιπέρι
ελαιόλαδο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
Απλώνουμε σε ένα ταψί τη λαδόκολλα.
Κόβουμε και κρατάμε τα καπάκια από τις πιπεριέ. Τις καθαρίζουμε από τα σπόρια προσεκτικά χωρίς να τις τρυπήσουμε. Χαράσσουμε (χωρίς να αφαιρέσουμε) τα χαρακτηριστικά (μάτια, στόμα).Πλένουμε τις πιπεριές, και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Εν τω μεταξύ, αι προσεκτικά, με μαχαιράκι, χαράσσουμε τα χαρακτηριστικά πρόσωπα Halloween. Φυλάμε τα καπάκια με το κοτσανάκι τους, για διακόσμηση.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Σε μπολ βάζουμε τα τριμμένα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού σε όλο το μείγμα
Γεμίζουμε τα 2/3 από κάθε πιπεριά με το μείγμα και την κλείνουμε με το καπάκι της. Τοποθετούμε τις πιπεριές στο ταψί και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο
Τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε λίγο να σταθούν (γύρω στα 10 λεπτά) και με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τα κομμάτια από τη σάρκα που είχαμε χαράξει, ώστε να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
Σερβίρουμε - ιδανικά σε μαύρο πιάτο.