500 γρ. μακαραρόνια μακριά
Για τη σάλτσα:
150γρ. ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
80γρ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
2 στρογγυλές φέτες από τυρί mozzarella
Μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
2 λωρίδες mozzarella για τα δόντια
Λίγο κέτσαπ
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη.
Για τη σάλτσα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ελάχιστα λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι πιπέρι και ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά. τα να σιγοβράσουν για περίπου 10-15 λεπτά.
Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα χωρίς να ανακατέψουμε.
Προσθέτουμε τις φέτες mozzarella και στο κέντρο τους τοποθετούμε τις ελιές ώστε να μοιάζουν με μάτια. Συνεχίζουμε βάζοντας λωρίδες κέτσαπ γύρω από τις ελιές.
Στο τέλος, προσθέτουμε και τις λωρίδες mozzarella κομμένες με τέτοιο τρόπο που να μοιάζουν με δόντια.